امروزه با توجه به اینکه عموم کسبوکارهای آنلاین رو به افزایش است، لذا فروشگاههای زیادی در تلاشند تا فروششان را در بستر اینترنت گسترش دهند. در واقع طراحی و ایجاد فروشگاه آنلاین نخستین قدم در حوزه تجارت اینترنتی است. در این بستر رقابت، پیکرههای مختلفی ازجمله سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) تا فروشگاههای آنلاین وجود دارند. اما چرا سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ یکی از محبوبترین آنهاست؟
پرستاشاپ (PrestaShop) یک سیستم مدیریت محتوا جهت ایجاد فروشگاه آنلاین است که در سال 2007 میلادی در فرانسه توسعه یافت. این نرم افزار سیستم مدیریت محتوا متن باز (Open Source) با بهرهمندی از زبان برنامهنویسی پیاچپی (PHP) و پایگاه داده مایاسکیوال (MYSQL) ایجاد شده است. در حال حاضر بزرگترین رقیب پرستاشاپ، سیستم مدیریت محتوای وردپرس (WordPress) و افزونه ووکامرس آن به شمار میرود. چنانچه مایلید تا با سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ همراه با مزایا و معایب آن بیشتر آشنا شوید، در ادامه این مقاله از بلاگ نوین پال را دنبال نمایید.
فهرست مطالب
همچنین مطالعه نمایید: افزونه وردپرس چیست و چه کاربردهایی برای سایت دارد؟
پرستاشاپ چیست؟
سرعت رشد فروشگاههای آنلاین طی سالهای اخیر رشدی چشمگیر داشته که همین امر، موجب ایجاد انواع سیستمهای ساخت فروشگاه اینترنتی شده است. پرستاشاپ (PrestaShop) یک سیستم مدیریت محتوا و فروشگاه آنلاین (CMS) برای انواع تجارتهای آنلاین و فروشگاههای اینترنتی است.
پرستاشاپ از محبوبترین اسکریپتهای فروشگاه ساز اوپن سورس (Open Source) به شمار میرود. همانطور که عنوان شد این اسکریپت با زبان برنامهنویسی پیاچپی نوشته شده و از مایاسکیوال پشتیبانی مینماید. سایت پرستاشاپ خیلی سریع میان کاربران محبوبیت پیدا کرد و هماکنون بیش از 250.000 فروشگاه آنلاین توسط آن ایجاد شدهاند که تقریباً چیزی برابر با 9٪ از فروشگاههای اینترنتی سراسر جهان است.
در واقع استفاده از پرستاشاپ کاملاً رایگان است و به همین خاطر برای استارت آپها یا افردای که میخواهند بدون صرف هزینه بالا نیاز یک سایت تجارت الکترونیکی (Ecommerce) راهاندازی نمایند، بهترین گزینه انتخابی محسوب میشود. در واقع به واسطه نصب پرستاشاپ بر روی هاست، کاربران قادرند تا به راحتی و در کوتاهترین زمان ممکن یک فروشگاه آنلاین راهاندازی نمایند. پرستاشاپ برای کاربران امکان مدیریت محصولات، سفارشها و بهینهسازی سایت در موتورهای جستجو را فراهم میسازد.
تاریخچه پرستاشاپ
پروژه پرستاشاپ (PrestaShop) برای نخستینبار در سال 2005 میلادی به عنوان پروژهای دانشجویی در دانشگاه EPITECH پاریس کلید خورد. در واقع این نرمافزار، ابتدا با عنوان پروژهای متن باز با زبان پیاچپی آغاز به کار کرد و در آن مقطع زمانی تنها از زبانهای انگلیسی و فرانسوی پشتیبانی مینمود. اما تنها تنها سه ماه پس از آغاز به کار پروژه متن باز مذکور، این سیستم به 13 زبان زنده جهان ترجمه گردید. سپس در سال 2007 میلادی کمپانی پرستاشاپ توسط Igor Schlumbergerr و Bruno Leveque تاسیس گردید.
طی سالهای 2010 تا 2012 میلادی تعداد پرسنل کمپانی پرستاشاپ از 17 نفر به بیش از 100 نفر رسید که همین امر موجب شد تا مرکز مدیریتی دیگری در شهر میامی برای آن ایجاد گردد.
همانطور که در مطالب بالا اشاره شد، بر اساس گزارشات منابع معتبر 9٪ از بازار طراحی سایت فروشگاه آنلاین هماکنون در اختیار پرستاشاپ است. علاوه بر این چیزی در حدود 0.5٪ از تمام سایتهای اینترنتی جهان از این سیستم استفاده مینمایند. همچنین 250.000 فروشگاه اینترنتی در 60 زبان مختلف از پرستاشاپ بهره میبرند.
همچنین مطالعه نمایید: آشنایی با فروشگاه ساز اپن کارت و ویژگی های آن
مزایا و معایب سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ
به طور کلی هر پلتفرمی در بستر اینترنت از مزایا و معایبی برخوردار است که پرستاشاپ (PrestaShop) هم از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه این مقاله قصد دار ابتدا مزایا و سپس معایب سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ را مورد بررسی قرار دهیم.
مزایای پرستاشاپ (PrestaShop)
به طور کلی استفاده از فروشگاهساز پرستاشاپ مزایای زیادی به دنبال دارد. در واقع برخورداری از امکانات ضروری یک فروشگاهساز اینترنتی رایگان تا قابلیت شخصیسازی و همچنین امکان اتصال به درگاه پرداخت اینترنتی از بارزترین مزایای پرستاشاپ است. در ادامه مهمترین مزیتهای پرستاشاپ را مورد بررسی قرار میدهیم.
- فارسیسازی و راستچین شده به طور کاملاً سازگار
- ایجاد قابلیت مدیریت ساده فروشگاه آنلاین برای اشخاصی که دانش فنی بالایی در این مبحث ندارند.
- قالبهای متنوع
- امکان فروش در تمامی کشورهای جهان یا اختصاص دادن بازار فروش به یک یا چندین کشور خاص
- قابلیت بهرهمندی از انواع درگاه پرداخت بانکی مختلف
- امکان رویت جزئیات خرید و همچنین سفارشهای مشتریان به طور کامل
- قابلیت درج کد تخفیف یا برگزاری انواع جشنوارههای فروش در فروشگاه آنلاین
- برخورداری از قابلیت نقد و بررسی محصولات توسط خریداران یا مخاطبان و همچنین درج نظر یا کامنت در بخش نظرات
- عدم محدودیت در قرار دادن انواع محصولات
- ایجاد امکان درج تصویر برای محصولات در قالب گالری تصاویر
- برخورداری از بهروزرسانیهای منظم و کاربردی
- قابلیت افزایش امکانات فروشگاه ساز به کمک انواع پلاگینها و قالبها
همچنین مطالعه نمایید: آشنایی با سرویسهای نوین پال و تفاوت آن با سایر پرداخت یاریها
معایب پرستاشاپ (PrestaShop)
در حقیقت پرستاشاپ از محبوبترین و آسانترین سیستمهای فروشگاهساز اوپنسورس (متن باز) به شمار میرود؛ اما این اسکریپت هم معایب خاص خودش را دارد که باید به آنها توجه داشت:
- نیاز به پشتیبانی: در واقع استفاده از سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ در طی زمان به پشتیبانی نیاز دارد. با توجه به آنکه استفاده از این اسکریپت کاملاً رایگان است، اما پشتیبانی رسمی محدودی دارد. برخی مواقع، کاربران جهت رفع مشکلاتشان، به جستجو در فرومها یا بهرهمندی از خدمات پشتیبانی غیررسمی نیازمند هستند. این نکته شاید کمی زمانبر باشد و در صورت ایجاد مشکلات، برای رفع آنها، استخدام یک پشتیبان متخصص ضرورت دارد که هزینه بالایی به همراه خواهد داشت.
- مشکل امنیتی: به خاطر رایگانی و اوپنسورس بودن این فروشگاهساز، شاید به راحتی مورد هک یا نفوذ قرار گیرد. در واقع هکرها با ساختار داخلی سیستم پرستاشاپ آشنایی کامل دارند که این امر موجب میشود تا فروشگاههای ایجاد شده با این سیستم، به مخاطره بیافتند. پس جهت جلوگیری چنین موردی، نیاز به بهرهمندی از روشهای امنیتی حرفهای داریم که شاید هزینههای بالایی را به دنبال داشته باشد.
- محدودیت در قالب نسبت به سایر سیستمها: تعداد قالبهای فروشگاهساز PrestaShop در واقع نسبت به دیگر سیستمها کمی محدودتر بوده و اغلب جهت برخورداری از یک قالب حرفهای و زیبا، پرداخت هزینه ضرورت دارد. این نکنه برای فروشگاههای آنلاینی که ظاهر ظریف و جذاب برای آنها حائز اهمیت است و نمیتوانند هزینههای بالایی برای قالب پرداخت کنند، چنین مشکلی شاید محدودیتهایی ایجاد نماید.
- محدودیت در ماژولها: در واقع تعداد ماژولهای موجود در پرستاشاپ کمی محدود است و در برخی موارد ماژولی برای مواردی خاص موجود نباشد. این مورد شاید ما را مجبور به تهیه ماژولهای اختصاصی نماید که هزینههای بالاتری دارند و در برخی موارد هم ممکن است از اشکالات فنی برخوردار باشند.
با توجه به معایب مذکور در مطالب بالا، انتخاب استفاده از سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ به دقت و بررسی بیشتری نیاز دارد تا اطمینان حاصل نمایین که این سیستم با نیازها و امکانات فروشگاه ما سازگاری دارد.
همچنین مطالعه نمایید: نوین پال چیست؟
قابلیت و ویژگیهای پرستاشاپ
حال که با ماهیت سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ (PrestaShop) و همچنین مزایا و معایبش آشنایی پیدا کردید، در این بخش از مقاله امکانات و ویژگیهای آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
-
متن باز و رایگان
همان طور که پیشتر عنوان نمودیم، پرستاشاپ یک اسکریپت منبع باز محسوب میشود که به طور رایگان در دسترس عموم افراد قرار دارد. در حقیقت کاربران میتوانند PrestaShop را دانلود نموده و بر روی هاستشان به راحتی نصب نمایند.
-
امکان گسترش به واسطه ماژولها
اسکریپت پرستاشاپ از قابلیت اضافه نمودن ماژولها و انواع افزونهها برخوردار است که برای کاربران این امکان را فراهم میسازد تا امکانات فروشگاه آنلان خودشان را به صورت دلخواه گسترش دهند.
-
قابلیت پشتیبانی از پرداخت آنلاین
سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ از انواع درگاههای پرداخت اینترنتی نظیر درگاه پرداخت اینترنتی نوین پال پشتیبانی مینماید که این امکان را برای تجار فراهم میسازد تا پرداختهای آنلاین خودشان را به راحتی و با امنیتی بیشتر صورت دهند.
-
برخورداری از سیستم مدیریت محتوا کاربرپسند
پرستاشاپ دارای در واقع از سیستم مدیریت محتوا کاربرپسند برخوردار است که برای آنها امکان مدیریت محصولات، مشتریان یا سفارشها را در قالب یک رابط کاربری ساده را به راحتی فراهم میسازد.
-
بهینهسازی در موتورهای جستجو
اسکریپت PrestaShop از ابزارهای بهینهسازی جستجوی داخلی برخوردار است که به کسبوکارها کمک مینماید تا سایتهای خودشان را برای موتورهای جستجو بهینه نمایند و رتبهبندی بالاتری در نتایج جستجوی گوگل و دیگر موتورهای جستجوی قرار گیرند.
-
قابلیت گسترش پوستهها و افزونهها
سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ این امکان را برای ما فراهم مینماید تا فروشگاه اینترنتی خودمان را به صورت دلخواه طراحی نماییم و افزونههای مدنظرمان را به آن اضافه کنیم.
-
مدیریت بسیار راحت محصولات و سفارشها
پرستاشاپ (PrestaShop) این امکان را به ما میدهد تا محصولات خودمان را به سادگی اضافه، ویرایش یا حذف نماییم و همچنین سفارشهای مشتریان را مدیریت کنیم.
-
بینالمللی شدن فروشگاه اینترنتی
همانطور که در مطالب بالا هم اشاره شد، پرستاشاپ هماکنون از 60 زبان زنده دنیا پشتیبانی مینماید. در واقع نکته مذکور به ما این امکان را میدهد تا زبان وبسایت خودمان را برای انواع مخاطبان تغییر دهیم. علاوه بر این ما میتوانیم پرستاشاپ را روی سرور زبان دیگری هم به راحتی نصب کنیم و فروشگاه خودمان را به هر زبانی که میخواهیم مبدل نماییم.
همچنین مطالعه نمایید: با فروشگاهسازها بیشتر آشنا شویم
هزینهها و نیازهای استفاده از پرستاشاپ
به طور کلی جهت استفاده از سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ و راهاندازی یک فروشگاه آنلاین موفق، نیاز به بررسی دقیق از تمامی هزینهها و نیازهای مختلف داریم. در ادامه این مقاله نکات مورد نیاز و هزینههای مرتبط با استفاده از پرستاشاپ را مورد بررسی قرار میدهیم:
1. خرید دامنه
در واقع از اولین قدمها جهت راهاندازی یک فروشگاه آنلاین، میتوان به خرید یک دامنه مناسب اشاره کرد. به طور کلی هزینه دامنه با توجه به پسوند آن، متغیر است.
2. خرید هاست
جهت نگهداری اطلاعات و فایلهای یک فروشگاه اینترنتی، ما نیاز به هاستینگ یا همان میزبانی وب (Web hosting service) نیازمندیم. در اصل هزینه هاست هم بر اساس ویژگیها و امکانات آن، متغیرخواهد بود.
3. طراحی قالب
ما میتوانیم از قالبهای آماده بهرهمند شویم که هزینه آنها به طور معمول پایین است. اما چنانچه نیاز به یک قالب اختصاصی داشته باشیم، این هزینه بالا میرود.
4. پلاگینها و سایر امکانات اضافی
برای افزودن امکانات خاص یک فروشگاه آنلاین، به پلاگینها و همچنین ماژولهای اضافی نیاز داریم که هزینه آنها کاملاً مستقل و متغیر است.
5. پشتیبانی فنی
بهرهمندی از پشتیبانی فنی در رفع مشکلات فروشگاه اینترنتی هم، هزینههایی را در هر ماه برای ما به همراه دارد.
6. توسعه و بهروزرسانی
به واسطه گسترش تعداد محصولات و فروش، توسعه و بهروزرسانی فروشگاه آنلاین ضرورت دارد. در واقع هزینههای مرتبط با توسعه شاید هر ماه متغیر باشد.
با توجه به موارد مذکور پرستاشاپ، ابزاری قدرتمند در راهاندازی و مدیریت فروشگاههای آنلاین محسوب میشود. در اصل این سیستم، با توجه به ویژگیها و امکاناتی قدرتمند برای تاجران این امکان را فراهم میسازد تا فروشگاه آنلاین خودشان را به سادگی و در کیفیتی بالا مدیریت کنند و تجربه خریدی منحصربهفردی را هم برای مشتریانشان در دیگر کشورها فراهم نمایند.
همچنین مطالعه نمایید: بهترین سایت سازها در ایران کدامند؟
پرستاشاپ یا ووکامرس
به طور کلی انتخاب میان پرستاشاپ و ووکامرس هم یک نکته بسیار مهم است که باید با توجه به نیازها و اهداف کسبوکارمان صورت پذیرد. در ادامه ویژگی هر کدام از آنها را بر اساس تجارت آنلاین بررسی مینماییم.
-
ویژگیهای پرستاشاپ برای کسب و کار
- کسبوکار بزرگ و پیچیده: پرستاشاپ در واقع به عنوان یک سامانه مدیریت محتوا و فروشگاه آنلاین مخصوص به تجارت الکترونیک طراحی شده و برای فروشگاههای آنلاین بزرگ در ترافیک بالا، بهترین گزینه انتخابی است.
- امکاناتی بسیار پیشرفته: سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ از امکانات پیشرفتهتری جهت مدیریت فروشگاههای آنلاین بهره میبرد که از بارزترین آنها میتوان به مدیریت محصولات، سفارشات، پرداختها، حمل و نقل، و بازاریابی اشاره کرد.
-
ویژگیهای ووکامرس برای کسب و کار
- کسبوکارهای کوچک تا متوسط: ووکامرس (WooCommerce) در واقع یک افزونه بسیار قدرتمند در وردپرس است که برای کاربران این امکان را فراهم میسازد تا با وبسایتهای موجود خود فروشگاه آنلاین را کلید بزنند.
- سادگی و راحتی: کار ووکامرس بسیارراحت است و عموم افراد بدون دانش فنی قادرند تا فروشگاههای آنلاین خودشان را به راحتی مدیریت نمایند.
- مقرون به صرفه: ووکامرس به صورت متنباز و کاملاً رایگان است. در واقع همین نکته به کسبوکارها کمک مینماید تا در هزینههای فنی و جانبی تا جای ممکن صرفهجویی داشته باشند.
بنابراین باید با توجه به نیازها و مقیاس کسبوکارمان، تصمیم بگیریم که کدام یک از این دو را انتخاب نماییم. ووکامرس برای آغاز کسبوکارهای کوچک و متوسط بهترین گزینه انتخابی است، در حالی که پرستاشاپ برای فروشگاههای بزرگ و پیچیده کاربرد دارد.
همچنین مطالعه نمایید: مزایای ساخت فروشگاه اینترنتی
درگاه پرداخت بانکی برای پرستاشاپ
درگاههای پرداخت در قالب افزونههای تولید شده برای این سیستم مدیریت محتوا و فروشگاه آنلاین وجود دارد که یکی از محبوبترین آنها، پلاگین درگاه پرداخت بانکی برای پرستاشاپ نوین پال است که میتوانید از لینک زیر دانلود نمایید:
ماژول درگاه پرداخت نوین پال برای فروشگاه ساز پرستاشاپ
کلام آخر
در حال حاضر پرستاشاپ یکی از محبوبترین و کاربردیترین پلتفرمهای فروشگاهساز آنلاین در جهان محسوب میشود. پلتفرم PrestaShop صاحبان کسب و کارهای آنلاین را قادر میسازد تا به سادگی و در سرعتی بالا، فروشگاههای خودشان را راهاندازی و مدیریت نمایند. از مزایای بارز پرستاشاپ، امکان سرعت و راحتی راهاندازی فروشگاه آنلاین است. علاوه بر این، پلتفرم پرستاشاپ ابزارهای امنیتی مناسبی در حفاظت اطلاعات مشتریان یا تراکنشهای مالی دارد. در این مقاله از نوین پال به بررسی سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ پرداختیم.
امیدواریم مقاله سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ چیست؟ برای شما مخاطبان محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات و تجارب شخصی خود در استفاده از پرستاشاپ را با ما در بلاگ پرداخت یار نوین پال به اشتراک بگذارید.
دانش آموخته هنر-گرافیک و فیلمنامه نویس هستم، بیش از 12 سال در حوزه تولید محتوا و کپی رایتنیگ با رعایت اصول سئو مشغول به فعالیت هستم. عاشق تغییر هستم و همیشه به دنبال یافتن راهها و استفاده از تکنولوژیهای جدید هستم. علاقمند به نویسندگی و تولید محتوا در زمینه فرهنگ و هنر به خصوص سینما و در اوقات فراغت هم مشغول یادگیری و تحقیق روی هوش مصنوعی و نحوه استفاده بهینه از آن برای تولید محتوا و بررسی تاثیر آن هستم.