DNS چیست و چگونه کار می‌کند؟

بنیامین اصغرزاده 5 دقیقه زمان برای مطالعه
DNS چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

در پاسخ به سوال DNS چیست؟ باید اشاره کرد، دامنه یا همان DNS مخفف عبارت Domain Name System می‌باشد. پس از ایجاد سایت برای شناسایی و ثبت نام آن باید دامنه ایجاد کنید. به واسطه این نام می‌توانید از طریق DNS، نسبت به تنظیم IP نیز اقدام کنید. تحت چنین شرایطی شناسایی سایت اینترنتی بسیار راحت و آسان‌تر خواهد بود.

همچنین از طریق کنترل پنل باید دامنه ایجاد شده چک شود. منظور از DNS سروری است، که جهت کنترل و شناسایی صفحات وب سایتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از ایجاد وب سایت باید دامنه مربوط به آن را نیز وارد کرد. الگوریتم مربوط به DNS در درگاه های پرداختی نیز مورد توجه قرار گرفته است. کوچک‌ترین خطایی در فرایند ثبت اطلاعات مربوط به دامنه می‌توانید باعث به وجود آمدن خطا و باگ شود. سرورها به عنوان یک دیتابیس بزرگ شناخته می‌شوند، که دامنه جزئی کوچک از آن به شمار می آید.

DNS چیست؟

در واقع DNS به عنوان یک ابزار جهت کنترل و شناسایی سایت ها و صفحات مجازی می‌باشد. از طریق دامنه می‌توانید سرور دیتابیس که متشکل از دامین‌ها و IP مختلف است؛ کنترل کنید. سرورهای موجود در DNS ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. به واسطه هر یک از این سرورها می‌توانید به شیوه‌‌ای نوین ثبت دامنه را در سایت انجام دهید. پس از ثبت DNS شناسایی سایت در صفحات مجازی بسیار راحت و آسان تر خواهد بود.

پس از ثبت DNS تا 48 سیستم اطلاعات به روز شده، را تایید خواهد کرد. در نهایت پس از تایید اطلاعات کل، دامنه یا همان DNS تایید می‌شود‌. این سیستم از یک الگوریتم جهانی پیروی می‌کند. در همین راستا برای ثبت دامنه نیز باید به نکات مختلف توجه نمود.

DNS چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

DNS چگونه کار می‌کند؟

در واقع DNS از الگوریتم بسیار پیچیده‌ای برخوردار است. این سیستم جامع و متمرکز باعث سازماندهی داده‌های موجود در سرور شده است. در گام اول دامنه ثبت شده برای سایت توسط سیستم تایید می‌شود. سیستم DNS را پس از تایید به یک نام قابل شناسایی در دنیای مجازی تبدیل خواهد کرد. سرور DNS درخواست دریافتی را در قالب IP پاسخ می‌دهد.

تحت چنین شرایطی کاربر می‌تواند به وب سایت مربوط دسترسی پیدا کند. این سرور بدون کوچک نرین خطایی فعالیت خود را دنبال می‌کند.

چگونه DNS را فعال کنیم؟

برای انجام این کار باید وارد تنظیمات گوشی یا هر وسیله هوشمند دیگری که دارید شد. سپس در این قسمت گزینه network settings را باید انتخاب کرد. سپس باید وارد قسمت advanced شده و برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگ باید کلیک کنید. در مرحله بعدی باید گزینه Private DNS یا همان Provider hostname را وارد کرد. در این بخش نام DNS را باید به درستی وارد کرد. برای انجام تراکنش های پرداختی در فضای مجازی می‌توانید نوین پال را انتخاب کنید. برای ثبت DNS این درگاه پرداختی باید به چه نکته مهم توجه نمود.

مهم‌ترین نکته وارد کردن تمامی داده‌های اطلاعاتی باید به درستی می‌باشد. در غیر این صورت صفحه ایجاد شده در سایت قابل شناسایی نخواهد بود. در سایه نوین پال می‌توانید فصل جدیدی از خدمات هوشمند را آغاز کنید.

DNS چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

وظیفه DNS چیست؟

وظیفه DNS یا دامنه اتصال صفحات اینترنتی با سرورها یا همان دیتابیس‌های اصلی جهت شناسایی می‌باشد. همچنین دامنه می‌تواند باعث تبدیل آدرس فیزیکی به IP شود. تحت چنین شرایطی شناسایی صفحات اینترنتی بسیار راحت و آسان‌تر خواهد بود. دامنه باعث ایجاد تحولی عظیم در دنیای مجازی شده است. به طوری عدم دسترسی به دامنه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات متعددی در صفحات وب سایتی شود‌.  پروتکل DNS: از بخش‌های بسیار مهم در ثبت دامنه یا همان DNS می‌توان به پروتکل اشاره کرد.

کار این پروتکل تبدیل یک نام کامپیوتر به IP می‌باشد. تحت چنین شرایطی سرورها می‌توانند مانع ورود کاربران مجازی با IP های نامشخص شوند. همچنین DNS به کاربران کمک می‌کند، که به جای آدرس از طریق IP وارد سایت‌های اینترنتی شوند. هدف از ایجاد این پروتکل ایجاد یک رویکرد امنیتی در سایت می‌باشد.

DNS چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

خطاهای DNS

سیستم DNS نیز در برخی از موارد خاص می‌تواند با خطاهای مختلف مواجه شود. تحت چنین شرایطی سیستم توانایی خود در شناسایی سایت را از دست می‌دهد. در این صورت یک خطا یا ارور به کاربر نمایش داده می‌شود. این کد خطا زمانی برطرف خواهد شد، که کاربر یا وب سایت قابل شناسایی باشد.

این نوع از خطاها در صورت امن و معتبر نبودن IP نیز به وجود می‌آیند. درگاه پرداختی نوین پال به گونه‌ای طراحی شده است، که احتمال بروز خطای DNS در حین پرداخت بسیار کم است. تحت چنین شرایطی تراکنش‌های پرداختی در یک بستر امن، هوشمند و بدون باگ قابل انجام خواهند بود. DNS وارد شده توسط کاربران از 4 سرور عبور می کند و در نهایت IP های مناسب به کاربر نمایش داده می‌شود.

در صورتی که هر یک از سرورها در شناسایی دامنه با اختلال مواجه شوند؛ IP نهایی قابل شناسایی نخواهد بود. انواع سرور به دلیل ترافیک‌هایی که در فضای مجازی وجود دارند؛ می‌تواند دچار خطا و اختلال شود‌. تحت چنین شرایطی کاربر پس از خلوت شدن سایت دوباره می‌تواند فعالیت خود را دنبال کند.

همچنین قبل‌تر درمورد اینکه نحوه راه اندازی فروشگاه آنلاین چگونه است؟ صحبت کرده‌ایم.

مزایای DNS

دی ان اس به دلیل مزایای بی‌شماری که در دنیای مجازی دارد؛ بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از ویژگی‌های برجسته آن می‌توان به تبدیل دامنه به IP اشاره نمود. در صورت عدم وجود دامنه دسترسی به سایت‌های مختلف غیرممکن خواهد بود. در صورت عدم وجود دامنه برای ورود به صفحات اینترنتی کاربر چاره‌ای جز حفظ کردن آدرس نخواهد داشت‌.

تحت چنین شرایطی وقت و هزینه بسیار زیادی صرف پیدا کردن آدرس وب سایت های اینترنتی می‌شود‌. برای افزایش امنیت در دنیای مجازی دامنه یا همان DNS بهترین گزینه به شمار می‌آید. از طریق این دامنه می‌توانید امنیت یکپارچگی را در دنیای مجازی تجربه کنید. خصوصا این مسئله برای سایت‌های اینترنتی که محتوای امنیتی دارند؛ بسیار مهم است. در غیر این صورت اطلاعات و داده‌های ورودی به سرقت خواهند رفت. برای جلوگیری از بروز این مشکل دی ان اس به عنوان یک سیستم جامع طراحی و در اختیار عموم کاربران دنیای مجازی قرار گرفت.

در صورتی که دامنه سایت نامعتبر باشد؛ خطرات جوی اطلاعات کاربر را تهدید خواهد کرد. سرورهای DNS از سرعت اتصال فوق العاده بالایی برخوردار هستند.

کلام آخر

در آخر ممنون که با نوین پال تا انتهای این نوشتار همراه بودید. در این مقاله سعی کردیم تا همه چیز را راجب DNS و درکل اینکه دی ان اس چیست؟ به صورت جامع توضیح دهیم، از خطاهای دی ان اس گرفته تا مزایای DNS.

سوالات متداول

تغییر DNS چگونه انجام می‌شود؟

تغییر DNS به این صورت انجام می‌شود که آدرس‌های آی‌پی سرورهای DNS فعلی خود را با آدرس‌های آی‌پی سرورهای DNS دلخواه (مانند گوگل یا ارائه‌دهنده اینترنت) جایگزین می‌کنید. این کار را می‌توانید از طریق تنظیمات شبکه سیستم عامل خود یا روتر انجام دهید.

خطاهای DNS را چگونه می توان رفع کرد؟

برای رفع خطاهای DNS می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • ریست کردن مودم/روتر: ساده‌ترین راه برای رفع بسیاری از مشکلات DNS است.
  • تغییر DNS: از DNS‌های عمومی مانند گوگل یا Cloudflare استفاده کنید.
  • پاک کردن کش DNS: اطلاعات قدیمی و نادرست را از حافظه سیستم پاک کنید.
  • بررسی تنظیمات شبکه: اطمینان حاصل کنید که تنظیمات شبکه شما به درستی پیکربندی شده است.
  • تماس با ISP: در صورت ادامه مشکل، با ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی خود تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید