این روزها کسب و کارهای اینترنتی بسیار زیادی در حال شکل گیری هستند و بسیاری هم از قبل شکل گرفته و مشغول کار می باشند. درگاه پرداخت اشتراکی می تواند یکی از بهترین انتخاب ها برای سایت ها و کسب و کارهایی باشد که محصول و خدمات آن ها به صورت اشتراکی است و درآمد حاصل از آن باید به شکل اشتراکی تقسیم شود. درگاه پرداخت نوین پال، یکی از همین درگاه های پرداخت است که توسط بسیاری از کسب و کارها مورد استفاده قرار می گیرد.
درگاه پرداخت اشتراکی برای هر کسب و کاری مناسب نیست. به همین دلیل کسب و کارهای اینترنتی باید از درگاهی استفاده کنند که بیشترین تطابق را با نوع دریافت و پرداخت آن ها داشته باشد.
ما قصد داریم در این مقاله به درگاه پرداخت اشتراکی پرداخته و آن را بررسی کنیم. همچنین در مورد مزایای داشتن چنین درگاه پرداختی برای شما صحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
درگاه پرداخت چیست؟
این روزها کسب و کارهای اینترنتی بسیار زیادی شکل گرفته اند و بسیاری از کسب و کارهای فیزیکی به نتیجه رسیده اند که در فضای اینترنت هم فروش داشته باشند. به همین دلیل نیاز دارند تا درگاه پرداخت داشته باشند. درگاه پرداخت بانکی می تواند اعتماد مشتریان را چند برابر کرده و روی فروش تاثیر زیادی داشته باشد. از طرفی می تواند کار مشتریان را راحت کرده و به جای پرداخت کارت به کارت، درگاه پرداخت اینترنتی در اختیار داشته باشند.
برخی از درگاه های پرداختی را می توان از بانک به طور مستقیم دریافت کرد. در گذشته برای این کار باید به بانک مراجعه می شد اما امروزه دیگر این چنین نیست و خیلی راحت میتوان از طریق درگاه بانک و سایت آن، یک درگاه اینترنتی تهیه کرد.
برخی از شرکت ها نظیر نوین پال و چندین شرکت دیگر هم وجود دارند که می توانند خدمات درگاه پرداخت را برای صاحبان کسب و کار، انجام دهند.
درگاه پرداخت اشتراکی چیست؟
درگاه پرداخت را می توان یکی از مهمترین ملزومات کسب و کارهای اینترنتی قلمداد کرد. هر فروشگاه و سایت اینترنتی که محصول یا خدماتی را به فروش می رساند، می تواند یک صفحه درگاه پرداخت به شکل اختصاصی داشته باشد. اگر یک سایت و فروشگاه اینترنتی توسط یک نفر تاسیس و اداره شود و محصولات و خدمات آن فقط توسط یک نفر ( صاحب سایت ) فروخته شود، طبیعی است که نیا به درگاه پرداخت معمولی دارد. زیرا صاحب محصول و خدمات ارائه شده، خود او می باشد.
برخی از فروشگاه های اینترنتی یا سایت های خدماتی، محصولات خود را با دیگران شریک هستند و یا یک نفر سایت را راه اندازی کرده و فروشنده های مختلفی در آن فعالیت می کنند. حالا با فروش محصول و خدمات، هر کس باید سهم خود را بردارد. در چنین مواقعی، درگاه پرداخت اشتراکی می تواند گزینه بسیار خوبی باشد.
درگاه پرداخت اشتراکی این امکان را فراهم کرده تا مبلغ پرداخت شده توسط مشتری، به نسبت هر کدام از شرکاء به شرکت ارائه کننده خدمات درگاه پرداخت شده و بعدا با تک تک شرکاء تسویه حساب شود
درگاه پرداخت اشتراکی مناسب کدام کسب و کارها است؟
درگاه پرداخت اشتراکی، همان طور که از نام آن پیداست، به صورت مشترک میان دو یا چند نفر فروشنده و واسطه در داخل سایت مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع یک شرکت تحت عنوان شرکت خدمات دهنده درگاه پرداخت اشتراکی، این درگاه را در اختیار وب سایت قرار می دهد. حالا امکان دارد در داخل آن وب سایت دو یا چند نفر ( مثل دیجی کالا و سایر سایت های فروشگاهی که گاهی هزاران نفر فروشنده دارند ) مشغول فروش باشند یا از این محصول و خدمات ارائه شده، سهم داشته باشند.
سایت ارائه کننده درگاه مشترک، پرداختی مشتریان را در درگاه خود نگه داشته و بعد از اطمینان مراحل پرداخت توسط مشتری، آن ها را میان افراد و شرکاء سایت تقسیم می کند.
با این حساب می توان متوجه شد که درگاه پرداختی اشتراکی برای سایت هایی مناسب است که بین دو یا چند نفر مشترک بوده و در سود کسب کردن آن، مشترک هستند.
برای مثال می توان چند کسب و کار اینترنتی زیر را نام برد:
1. سایت های مارکت پلیس
2. سایت های ارائه کننده خدمات تاکسی سرویس و . . .
3. فروشگاه های اینترنتی که همکاری در فروش دارند.
4. شرکت هایی که از طریق سایت خود، خدمات و محصولات متنوعی را از چند تولید کننده به فروش می رسانند.
انواع درگاه پرداخت اشتراکی
دو نوع درگاه پرداخت اشتراکی وجود دارد که شامل موارد زیر هستند و هر کدام را به اختصار توضیح می دهیم:
درگاه پرداخت اشتراکی از نوع ثابت
این نوع درگاه پرداخت اشتراکی برای کسب و کارهایی است که پیش از پرداختی از سوی مشتری می توانند درصد شرکا را تعیین کنند و از قبل آن را تعیین کنند. در آمد کلی فروشگاه و سایت اینترنتی به نسبت هایی که خود صاحب فروشگاه تعیین می کند فی ما بین شرکا تقسیم و پرداخت خواهد شد. این نسبت می تواند به عنوان مثال 30 به 70 یا 60-40 و . . . باشد.
درگاه پرداخت اشتراکی از نوع شناور
درگاه پرداخت اشتراکی از نوع شناور برای فروشگاه ها و کسب و کارهایی طراحی شده است که در مورد برخی از محصولات خود، درصد نسبت و سهم مشخصی را بین خود و شرکاء تعیین می کنند. در واقع در مورد هر محصولی می خواند جداگانه این کار را انجام دهند. این نوع درگاه پرداخت پرطرفدار بوده و برای تقسیم صحیح و تعیین نسبت، کاربر باید به یک API دسترسی داشته باشد تا تنظیمات را بتواند تغییر دهد.
مزایای درگاه پرداخت اشتراکی چیست؟
داشتن درگاه پرداخت اشتراکی می تواند مزایای مختلفی داشته باشد. الا وجود درگاه پرداخت، خو به تنهایی یک مزیت است اما درگاه پرداختی اشتراکی می تواند در درجه اول میان شرکا یک اعتماد ایجاد کند. هر شریک و ذی نفعی می تواند مقدار تعیین شده از سهم خود را در هر تسویه بدون کم و کاست دریافت کند. این مبلغ به کیف پول دیجیتال او واریز شده و می تواند به راحتی آن را دریافت یا منتقل کند. همچنین می تواند گزارش تسویه حساب آن را در پنل خود ببیند.
دومین مزیت، امکان نظارت دقیق مدیریت مالی روی حساب و کتاب ها و دریافت و پرداخت ها است.
سومین مزیت این است که درگاه پرداخت اشتراکی می تواند از تمام سرویس های انلاین پشتیبانی کرده و استفاده از آن را راحت تر کند.
جمع بندی
درگاه پرداخت اشتراکی از نیازهای بسیار مهم کسب و کارهای اینترنتی است که بیشتر از 1 نفر در مدیریت، فروش و تامین کالا و خدمات آن دخالت دارند. برای استفاده از این خدمات و تهیه درگاه پرداخت اشتراکی، می توانید به نوین پال مراجعه کنید.
نوین پال
سوالات متداول
چگونه میتوان یک درگاه پرداخت اشتراکی ایجاد کرد؟
برای ایجاد یک درگاه پرداخت اشتراکی، معمولاً باید با یک شرکت ارائه دهنده خدمات پرداخت (PSP) تماس بگیرید. این شرکتها پلتفرمهایی را ارائه میدهند که امکان ایجاد درگاه پرداخت اشتراکی را فراهم میکند.
آیا میتوان سهم هر شریک را در طول زمان تغییر داد؟
بله، معمولاً امکان تغییر سهم هر شریک در طول زمان وجود دارد. این کار به صورت آنلاین و از طریق پنل کاربری قابل انجام است.
چه نوع گزارشهایی از درگاه پرداخت اشتراکی میتوان دریافت کرد؟
گزارشهای مختلفی مانند گزارش فروش، گزارش پرداختها، گزارش تراکنشها و گزارش مالیاتی را میتوان از درگاه پرداخت اشتراکی دریافت کرد.