چگونه بدون اینماد درگاه پرداخت اینترنتی بگیرم؟

نوین پال 3 دقیقه زمان برای مطالعه
دریافت درگاه پرداخت اینترنتی بدون نماد

همیشه در ایران، ابهامات زیادی در مورد دریافت درگاه پرداخت اینترنتی وجود داشته است. یکی از این ابهامات، دریافت درگاه پرداخت بدون اینماد یا نماد الکترونیکی است. در بسیاری از رسانه‌ها گفته می‌شود که کسب‌و‌کارها برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی، باید نسبت به دریافت نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد اقدام کنند و در برخی از رسانه‌های دیگر، بیان می‌شود که این مورد اجباری نیست.

طبق آخرین قوانین و الزامات دریافت درگاه پرداخت منوط به اخذ اینماد معتبر است و دریافت درگاه بدون اینماد امکان پذیر نمی‌باشد.

درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟

به طور کلی، یک درگاه پرداخت اینترنتی، شامل سرویسی است که به مخاطبی که از یک فروشگاه اینترنتی خرید می‌کند، این امکان را می‌دهد تا هزینه محصول یا خدمت انتخابی‌اش را با استفاده از آن بپردازد؛ به عبارت دیگر، درگاه پرداخت، نقش یک واسط را بین خریدار و فروشنده بازی می‌کند و پولی که توسط خریدار پرداخت می‌شود را به فروشنده می‌رساند.

برخی از درگاه‌های پرداخت اینترنتی در ایران، زیر نظر بانک‌ها فعالیت می‌کنند و برخی دیگر توسط شرکت‌های واسط (پرداخت‌یار) ارائه می‌شوند. باید گفت که قوانین دریافت درگاه پرداخت اینترنتی در هر کشوری متفاوت است و در کشور ایران، هر ساله قوانین جدیدی برای دریافت درگاه پرداخت توسط کسب‌و‌کارها وضع می‌شود. یکی از این قوانین، دریافت درگاه پرداخت اینترنتی بدونِ نماد است که سوالات زیادی را برای کسب‌و‌کارها به‌وجود آورده.

اینماد یا نماد الکترونیکی چیست

اینماد چیست؟

حتما تا به حال اینماد یا نماد الکترونیکی اعتماد را در خیلی از وب‌سایت‌ها مشاهده کرده‌اید. باید گفت اینماد، نشان یا نمادی است که در جهت تایید فروشگاه‌های اینترنتی، از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت و معدن به کسب‌و‌کارها ارائه می‌شود. این یعنی، دارا بودن اینماد توسط کسب‌و‌کارهای اینترنتی نشانه اعتبار آن‌ها است.

در واقع اینماد فعالیت‌های کسب‌و‌کارهای اینترنتی را قانونی می‌کند و اگر روزی آن کسب‌و‌کار اینترنتی بر خلاف قانون عمل کند، شما می‌توانید از آن به طور قانونی شکایت کنید. البته این موضوع به این معنا نیست که هر فروشگاه اینترنتی که اینماد ندارد، غیر قابل اعتماد است و در حال انجام فعالیت غیر قانونی است؛ بلکه به این معناست که باید در انتخاب آن فروشگاه، دقت بیشتری به خرج دهید.

حتما به این نکته توجه داشته باشید که لوگوی اینماد، مناسب سایت‌های فروشگاهی و به طور کلی سایت‌هایی است که به صورت B2C فعالیت می‌کنند؛ لذا اگر شما یک سایت شخصی را مدیریت می‌کنید و یا در سایت‌تان چیزی برای فروش ندارید، نیاز به دریافت اینماد نیز نخواهید داشت.

همچنین اینماد به دو دسته‌ی نماد یک ستاره و دو ستاره تقسیم می‌شود که نشان‌دهنده میزان اعتبار یک فروشگاه اینترنتی هستند. نماد اعتماد الکترونیکِ دو ستاره برای وقتی است که گواهینامه SSL بر روی تمام صفحات وب‌سایت شما نصب شده باشد.

شاپرک در ماه‌های اخیر اعلام کرد که از سوم آذرماه 1401، داشتن اینماد برای کسب‌و‌کارهایی که متقاضی دریافت اینماد هستند، الزامی می‌باشد و هنگام ثبت نام کسب‌‌وکارها برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی، اطلاعات اینماد آن‌ها نیز بررسی می‌شود؛ اما امروزه در ایران، انواع متنوعی از درگاه‌های پرداخت اینترنتی وجود دارند و شما می‌توانید با استفاده از یک نوعِ آن‌ها، به راحتی دریافت درگاه پرداخت اینترنتی بدون نماد را انجام دهید. در بخش بعدی، بیشتر به این موضوع می‌پردازیم.

انواع درگاه پرداخت اینترنتی

آیا دریافت درگاه پرداخت اینترنتی بدون نماد ممکن است؟

همانطور که گفته شد، اگر شما قصد استفاده از یک درگاه پرداخت مستقیم برای کسب‌و‌کار خود را داشته باشید، نیازمند اقدام برای دریافت اینماد نیز هستید.

سخن آخر

الزام کسب‌و‌کارهای اینترنتی به دریافت درگاه پرداخت اینترنتی با اینماد هم جزو یکی از این قوانین است.

به همین خاطر، پیشنهاد می‌شود که اگر شما امکان دریافت اینماد برای فروشگاه اینترنتی‌تان را دارید، این کار را انجام دهید؛ زیرا این کار هم باعث افزایش اعبار کسب‌و‌کار شما و هم باعث آسودگی شما از بابت وضع قوانین جدید در آینده می‌شود.

1 دیدگاه دربارهٔ «چگونه بدون اینماد درگاه پرداخت اینترنتی بگیرم؟;

دیدگاهتان را بنویسید