تمامی افراد با هر سطوح درآمدی برای رسیدن به هدفهای مالی بلند مدت و کوتاه مدت خود باید برنامهریزی مالی شخصی داشته باشند. این برنامهریزی به آنها کمک میکند تا به راحتی بدهیها، درآمدها، پس انداز، هزینهها و سرمایهگذاریهای خود را ارزیابی کرده و آنها را به شکل صحیح مدیریت کنند. برای یک بازنشستگی آسوده، رسیدن به آرامش مالی و زندگی مالی سالم، شما به این برنامهریزی مالی شخصی احتیاج دارید.
برنامهریزی مالی به شما کمک میکند تا در بحرانهای مالی آمادگی داشته و درآمد خود را راحتتر کنترل کنید.
برای موفقیت و رسیدن به اهداف مالی با استفاده از برنامهریزی مالی شخصی، باید به طور کامل با اشتباهات رایج در مدیریت مالی آشنا شده تا دچار کمبود پول و استرس در زندگی روزمره نشوید.
فهرست مطالب
۱۰ اشتباه رایج در مدیریت مالی که باید از آنها دوری کنید
اشتباهات رایج در مدیریت مالی سبب میشود تا فرد در تلههای مالی افتاده و آینده او را به خطر بیندازد، بنابراین ۱۰ اشتباه رایج در این زمینه را برای شما معرفی خواهیم کرد که عبارتند از:
۱. تعیین نکردن بودجه مشخص برای هر ماه: زمانی که شما بدون هیچگونه برنامهریزی، درآمد ماهانه خود را خرج کنید، میزان بدهیهای شما بیشتر شده و هیچگونه پساندازی در طی ماه نخواهید داشت.
۲. خرج کردن افراطی درآمد ماهانه و نداشتن پسانداز: بسیاری از افراد با پول کارتهای اعتباری یا وامهای هنگفت، به صورت ماهانه هزینههای بسیار زیادی کرده، بنابراین در فشار مالی و چرخههای بدهی متعد گرفتار میشوند.
۳. نداشتن صندوق اضطراری: شما باید در طی ماه با رسیدن درآمد حتماً مواردی همچون احتمال بیکار شدن، بیماری، خرابی خودرو یا سایر هزینههای پیش بینی نشده را در نظر بگیرید، نادیده گرفتن این موارد سبب میشود تا در طی ماه نیاز به وام یا قرض گرفتن از دیگران داشته باشید. بنابراین حتماً باید یک صندوق اضطراری کوچک برای مدت زمان ۳ الی ۶ ماه زندگی خود در نظر گرفته تا پس انداز کافی برای در این موقعیتها را داشته باشید.
۴. نادیده گرفتن بدهیهای پرهزینه: برخی از افراد پرداخت بدهیهای سنگین خود را نادیده گرفته و آنها را به تاخیر میاندازند. در این شرایط بهره بدهیهای آنها بیشتر شده و اعتبار مالی آنها نیز از بین میرود. این افراد حتماً باید بازپرداخت بدهیهای متعدد خود را در طی ماه اولویت بندی کنند تا دچار مشکل نشوند.
۵. شرکت در سرمایهگذاریهای مختلف بدون هیچگونه مشاور، آگاهی یا دانش: اگر فرد بدون هیچ گونه تحقیق و آگاهی، پیشنهادهای هیجانی را در زمینه بازارهای مختلف همچون بورس یا ارزهای دیجیتال دنبال نماید، با ضررهای شدید مالی روبرو شده و سرمایهگذاری او به خطر میافتد. این فرد باید در مرحله اول سواد مالی خود را بیشتر کرده و تمام اصول اولیه برای سرمایهگذاری را فرا بگیرد. همچنین میتواند برای سرمایهگذاریهای خود با افراد متخصص در زمینههای گوناگون مشورت کرده و سپس اقدام کند.
۶. نادیده گرفتن بیمه: اگر شما هیچ کدام از بیمههای مسئولیت، بیمههای عمر یا درمان را نداشته باشید، در موقعیتهای اضطراری هزینههای شما بسیار افزایش پیدا کرده و دارایی شما کمتر میشود. باید با توجه به شغل و سبک زندگی که دارید، بیمه مناسبی را برای خود انتخاب کنید.
۷. تعیین نکردن و نداشتن اهداف مالی: اگر بدون هدف تنها برای زنده ماندن و استقلال خود به کاری مشغول هستید، نداشتن مدیریت پول بدون هیچ گونه هدفی، امکانپذیر نبوده و زمان، فرصت ها و پول شما را به هدر میدهد. افراد باید برای بلند مدت خود، میانبدت و کوتاه مدت حتماً اهداف مالی مشخصی را تعیین نمایند.
۸. اهمیت ندادن به دوران بازنشستگی: برخی از افراد به اشتباه تنها در سالهای پایانی کار خود، اهمیت بازنشستگی را متوجه شده و این موضوع میتواند سرمایه آنها را به خطر بیندازد. تمامی زنان و مردان باید از دوران جوانی برای بازنشستگی خود، اهداف مالی مشخص کرده و سرمایهگذاری و پساندازهای مناسبی را آغاز کنند.
۹. تصمیمات اشتباه مالی احساسی: خرید و فروش در شرایط بحرانی، دنبال کردن ناآگاهانه ترندها و فروش احساسی داراییها میتواند سرمایه اولیه فرد را به خطر انداخته و او را با بیثباتی مالی مواجه کند. در این شرایط افراد باید احساسات خود را کاملاً مدیریت کرده و قبل از هر نوع تصمیمی، تحلیل و مشاورههای مناسبی را انجام دهند.
۱۰. اهمیت ندادن به آموزشهای مالی: برای مدیریت کردن پول و سرمایه شما به یک مهارت تخصصی احتیاج دارید. مطالعه کردن منابع آموزشی و یادگیریهای مداوم در زمینههای مالی، شما را از وابستگی به دیگران نجات داده و باعث رشد مالی شما میشود.
برای اینکه آینده مالی خود را بتوانید به صورت هوشمندانه و امن بسازید، باید از این اشتباهات رایج در زمینههای مالی دوری کرده و با توجه به میزان درآمد خود، با انواع مدیریتهای مالی آشنا شده و آنها را آموزش ببینید.
چگونه اشتباهات رایج در مدیریت مالی، آینده مالی شما را تهدید میکنند؟
اشتباهات رایج در مدیریت مالی در طولانی مدت بر روی سرمایه و بنیان مالی شما اثر منفی گذاشته و آیندهای پر از بدهی، نگرانی، استرس مالی و وابستگی را برایتان به وجود میآورند. افرادی که بر روی هزینههای روزانه خود هیچ گونه برنامهریزی ساده و مشخصی ندارند، کنترل هزینهها برای آنها دشوار شده و دچار بدهی و کسری بودجه خواهند شد.
بیبرنامگی در مسائل مالی، پرداخت نکردن بدهیها در زمان مقرر و نداشتن پسانداز در بلند مدت برای فرد تهدید محسوب میشوند، زیرا در موقعیتهای اضطراری همچون تورم شدید، بیماری یا از دست دادن شغل دیگر پسانداز یا سرمایهای برای گذراندن زندگی خود ندارند.
تأثیر اشتباهات رایج در مدیریت مالی بر پسانداز و سرمایهگذاری
اشتباهات رایج در مدیریت مالی روند پیشرفت افراد را کاملاً کند کرده و سرمایه آنها را به مرور از بین میبرند، این افراد با این اشتباهات انگیزه خود را از دست داده و در بلند مدت دچار بدهیهای بسیار زیاد میشوند. یکی از اشتباهات رایج افراد، نداشتن برنامه مالی برای پسانداز و سرمایهگذاری میباشد. کسانی که برنامهریزی ندارند، هزینههای پنهان زندگی آنها بیشتر شده و در نتیجه کنترلی بر روی خرج کردن درآمد خود نخواهند داشت.
زمانی که فرد برنامه مشخص شدهای برای درآمد خود ندارد، نمیتواند سرمایهگذاری مناسبی را در آینده تجربه کند. داشتن زندگی تجملی، پس انداز نکردن بدون هیچ گونه پشتوانه مالی، تاثیر منفی بر روی پسانداز افراد گذاشته و فرصت سرمایهگذاریهای مختلف را از او میگیرد. اگر شما بر روی سرمایهگذاریها، استفاده از کارتهای اعتباری، خریدهای اقساطی و وامهای مصرفی خود هیچ گونه مدیریتی نداشته باشید، به مرور دچار پرداختهای ماهانه بسیار سنگین شده و استرستان افزایش پیدا میکند.
چگونه از اشتباهات رایج در مدیریت مالی جلوگیری کنیم؟
برای اینکه هیچ کدام از اشتباهات رایج را در مسائل مالی خود و مدیریت کردن آنها انجام ندهید باید موارد زیر را رعایت کنید که عبارتند از:
حتماً بودجهبندی هر ماه خود را به شکل دقیق مشخص کرده و تمام هزینههایی که در طول ماه دارید را، به شکل متغیر یا ثابت در جای مشخص ثبت کنید.
برای انگیزه بیشتر جهت پسانداز و خرج نکردنهای بیهوده و بیهدف، حتماً یک هدف مالی را برای خود تعیین نمایید. اهداف کوتاه مدت همچون خرید ماشین، طلا، گوشی یا لپ تاپ و اهداف بلند مدت همچون خرید خانه در یک بازه زمانی مشخص، موجب افزایش انگیزه شما به برنامههای مالیتان شده و پیشرفتتان را سریعتر میسازند.
در برابر پرداخت وام و بدهیهای خود، حتماً اولویت بندی آنها را رعایت کرده و به صورت هوشمندانه برخورد نمایید. برای داشتن یک سرمایهگذاری امن میتوانید از یک بازار کم ریسک شروع کرده و مبالغ کمی را پس انداز و جمع آوری کنید.
تفاوت میان اشتباهات رایج در مدیریت مالی شخصی و سازمانی
تعیین نکردن هدف مالی مشخص، گرفتن تصمیمات احساسی و نداشتن بودجهبندی سبب اشتباهات رایج در مدیریتهای مالی شخصی میشوند. در صورتی که اشتباهات مالی سازمانی معمولاً بر اثر اهمیت ندادن به تحلیل دادهها، ضعف در برنامهریزیهای مالی و گزارش دهی اشتباه و ناکارآمد ایجاد میشوند.
سخن پایانی
هر شخص و سازمانی برای پیشرفت خود باید با مدیریت مالی آشنا شده و تمام اشتباهات رایج در این زمینه را کنار بگذارد. یادگیریهای مستمر، به دست آوردن سواد مالی، برنامهریزی مالی شخصی و آگاهی بیشتر به افراد و سازمانها کمک میکنند تا به صورت آگاهانه برای آینده مالی خود تصمیم بگیرند. کسانی که به هدف گذاری مالی، کنترل کردن احساسات خود در تصمیم گیری، بودجهبندی یا برنامهریزی مالی اهمیتی نمیدهند، به مرور دچار اشتباهات رایج در مدیریت مالی خود شده و سرمایه آنها از بین خواهد رفت.
با مدیریت مالی میتوانید ساختار آینده مالی خود را ایمن ساخته و آسودگی ذهنی، امنیت شغلی و آزادی مالی به دست آورید.
نوین پال