امروزه به واسطه پیشرفت در حوزه تکنولوژی، شرایط زندگی راحتتر شده و با ظهور نئو بانک، دیگر نیاز نیست تا جهت افتتاح حساب و سایر امور بانکی، به شعب مراجعه نمود. در نوین پال به این موضوع میپردازیم که نئو بانک چیست؟و چه مزیتی در کسب و کار های آنلاین دارد؟
شاید با شنیدن نام بانکداری سنتی، ساختمان آجری، دستگاه خودپرداز و صفهای طولانی جهت رسیدگی به امور بانکی را در ذهن ما تداعی شود. ولی خوشبختانه، هم اکنون به واسطه استارتآپهای نوین فین تک نظیر نئوبانک تمام این پیشفرضها از بین رفته و بخش دیجیتال در اولویت قرار گرفته است.
در حقیقت این پلتفرمهای بانکداری دیجیتال و آنلاین تجربهای راحت، سریع و خلاقانه بانکی را برای ما به ارمغان میآورند. همچنین با نئو بانک هزینه خدمات کاهش یافته و حتی در برخی از موارد به صفر میرسد. چنانچه مایلید تا بیشتر با ماهیت نئو بانک و مزایای آن برای تجارت آنلاین، آشنا شوید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب:
فهرست مطالب
نئو بانک چیست؟
نئوبانک در واقع روشی نوین از بانکداری به صورت دیجیتال محسوب میشود که از شعبه فیزیکی برخوردار نیست. تمامی امور بانکی در NEO BANK به صورت آنلاین با پشتیبانی 24 ساعته صورت میپذیرد. از بارزترین ویژگیهای نئوبانک میتوان به این نکته اشاره کرد که اجرای کلیه خدمات و سرویسهای بانکی در اپلیکیشن یا برنامه داخل گوشی همراه امکانپذیر است. مزیت دیگر نئو بانک دسترسی سرویسهای بانکی برای کاربران دنیای دیجیتال است که عموم کارهای خود را به صورت آنلاین انجام میدهند.
به زبانی سادهتر به شرکتهای فین تک که اپلیکیشن، نرمافزار و دیگر فناوریها را جهت سادهسازی فرایند بانکداری گوشی همراه و آنلاین ارائه مینمایند، نئو بانک اطلاق میشود.
تاریخچه نئو بانک
نئو بانک را به اصلاح بانکهای چالشگر نیز میشناسند. این اصطلاح اولینبار درپی بحران مالی بعضی از استارتاپهای بانکداری فین تک در سالهای 2007 تا 2009 میلادی در بریتانیا به وجود آمد.
به طور کلی بانکداری مبتنی بر گوشی همراه به واسطه انقلاب فینتک در دهه 2010 آغاز گردید. سپس نخستین نئوبانک، سال 2015 میلادی در کشور انگلیس ایجاد شد و پس از آن کشورهای اروپایی، آمریکایی و هند نیز از این بانکداری نوین استقبال نمودند. طولی نکشید که NEO BANK در تمام نقاط مختلفی از جهان بسیار مورد استقبال کاربران قرار گرفت.
همچنین مطالعه نمایید: ترفندهای دریافت درگاه پرداخت بدون کد مالیاتی
مزایای نئو بانک
درست مانند اکثر موسسات مالی، نئوبانک هم از مزایا و معایبی برخوردار است. در این بخش از مقاله به بررسی مزایای این بانکداری نوین میپردازیم.
افتتاح حساب بسیار راحت
همانطور که در مطالب بالا عنوان شد نئو بانک به صورت دیجیتالی است و کاربران قادرند تا بدون نیاز به مراجعه حضوری، برای افتتاح حساب به راحتی اقدام نمایند. با توجه به اینکه نئو بانک به سادگی روی گوشی همراه کار میکند، در یک بازه زمانی کوتاه مدت حساب کاربری ما ایجاد میشود.
رابط کاربری ساده
کلیه خدمات نئوبانک به صورت شفاف و مناسب براساس نیازهای مخاطبان ایجاد شدهاند. در واقع این تسهیلات بانکی مشتریمدار، از رابط کاربری مناسب و راحتی برخوردار است تا کار با آن برای عموم مخاطبان راحت باشد.
تسریع در سرویسدهی
تمامی معاملات سیستم نئوبانک در یک بازه زمانی کوتاه مدت و در سریعترین زمان ممکن صورت میپذیرد. در واقع NEO BANK برای ما این امکان را فراهم میآورد تا امور مالی، هزینهها و پسانداز خودمان را به راحتی مدیریت نماییم.
کاهش هزینههای جانبی
از معایب بانکهای سنتی میتوان به هزینههای عملیاتی بالا اشاره کرد که بیشتر به صورت شارژ خدماتی نظیر صورت حساب، هشدارهای معامله و مواردی مشابه ارائه میگردد. برخلاف بانکهای سنتی، نئو بانک تنها با چند کلیک خدماتی گسترده را به کاربران خود ارائه میدهد که از هزینههای عملیاتی بسیار ناچیزی برخوردار است. نئوبانک درست مانند دیگر بانکهای آنلاین، از هزینههای مرتبط به نگهداری شعب فیزیکی و دستگاههای خودپرداز برخوردار نیست، که همین امر نقش بسزایی در صرفهجویی هزینههای جانبی دارد.
ارائه خدمات ارزش افزوده به کاربران
به طور کلی امور بانکی تنها به انتقال پرداخت ختم نمیشود. نئو بانک از اطلاعات حساب، داده مشتریان، الگوها و مواردی مشابه به واسطه هوش مصنوعی بهره میبرد و دیگر خدمات مالی را به آنها طبق نیازشان توصیه مینماید که در نهایت تصمیمگیری درباره سرمایهگذاری برای کاربران بسیار راحتتر میشود.
امنیت بسیار بالا
در واقع موضوع امنیت درباره معاملات آنلاین، همواره بیشترین نگرانیها را برای کاربران به دنبال داشته است. در این بین جهت اطمینان بیشتر نئوبانک به برنامههایی با فناوری رمزگذاری همراه با دیگر اقدامات امنیتی جهت محافظت از دادههای مشتریان خود مجهز شده است. برنامههای مذکور بیشتر جهت اطمینان از انطباق با قوانین ضد پولشویی (AML)، حفاظت از حریم خصوصی کاربران و همچنین جلوگیری از حملات بدافزارها طراحی شده است.
معایب نئو بانک
به طور کلی نئو بانک مانند هر سیستم بانکداری، علاوه بر مزایا از معایبی هم برخوردار است که در ادامه مقاله به بررسی آنها میپردازیم.
پشتیبانی خدمات محدودتر
در کشور ما نئو بانک هنوز در حال توسعه است و به دلیل عدم ماهیت شعبه فیزیکی، هنوز خدماتی محدودتر را نسبت به بانکهای سنتی ارائه میدهد.
عدم برخورداری از اساسنامه بانکی
نئو بانک در واقع بانک محسوب نمیشود و به همین خاطر از اساسنامه بانکی برخوردار نیست. به موجب این امر، نئو بانکها معمولاً جهت بیمه خدمات خود با یک بانک شراکت مینمایند. به عنوان مثال بلو بانک یک نئوبانک است که زیر نظر بانک سامان فعالیت دارد.
ارائه خدمات بانکی کمتر
نئو بانک در قیاس با بانکهای سنتی، به طور معمول از خدمات کمتری برخوردار است. در واقع عموم نئو بانکها بیشتر روی وام، روی چک و پسانداز متمرکز شدهاند، که ابته این امر برای تمامی آنها صدق نمیکند.
عمر کوتاه نئو بانک
به طور کلی نئو بانکها با توجه به تاریخچه فعالیتشان، عمر چندان طولانی ندارند. در واقع بسیاری از آنها کمتر از 10 سال ایجاد شدهاند و شاید مانند برخی از استارتاپها با شکست مواجه شوند. البته باید به این نکته توجه داشت که برخلاف استارتاپها؛ نئو بانک از پشتوانه بانکی برخوردار بوده و بابت ازدستدادن پول جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
انواع خدمات نئو بانک
نئوبانک، اکثر سرویسهای بانک سنتی را به مخاطبان خود ارائه میدهد. در واقع این سرویسهای بانکی از برداشت، انتقال وجه در مبلغ بالا و همچنین کارمزد بانک کمتر نسبت به بانکداری سنتی تا افتتاح انواع حساب و مواردی دیگر را شامل میشود. علاوه بر این نئوبانک از امکان دریافت کارت برخوردار بوده و اموری نظیر تغییر رمز و دیگر سرویسهای بانکی مثل وام و تسهیلات را نیز برای کاربران خود فراهم مینماید.
از دیگر خدمات بارز نئوبانک میتوان به پشتیبانی 24 ساعته برای تمامی امور بانکی کاربران اشاره کرد. البته شاید نئوبانک در کشور ایران هنوز فاصله زیادی با مفهوم واقعی این نوع بانکها در سراسر جهان داشته باشد. بارزترین دلیل هم به نوع خدمات آنها برمیگردد که هنوز کامل نشده و نمیتوان ادعا نمود که با یک نئوبانک ایرانی در گوشی همراه، کاربران دیگر به بانکداری سنتی نیازی ندارند.
از خدمات رایج نئو بانکها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد انواع حساب پسانداز یا جاری به صورت آنلاین
- تسریع در برداشت، انتقال وجه و پرداخت
- صدور انواع کارتهای بانکی نظیر مستر کارت (Mastercard) یا ویزا کارت (Visa)
- پرداخت یا انتقال وجه به صورت بینالمللی
- ارائه خدمات وام به صورت آنلاین برای عموم کاربران
- خدمات امنیت و بیمه سپرده
- ارائه انواع خدمات بیمه
نحوه عملکرد نئو بانک
به طور کلی نئوبانک از هر نظر با بانکهای سنتی بسیار تفاوت دارد. در واقع مدل کسبوکاری که NEO BANK ارائه مینماید با مدل بانک سنتی متفاوت است.
چارچوب کلی نئوبانک بر مشتری مداری خلاصه میشود و به همین خاطر خدمات شخصی و مطلوبتری را ارائه مینمایند. با توجه به آنکه نئوبانک به صورت دیجیتالی است، فناوری نقش بسزایی در مدل کار آنها دارد. در حقیقت نئو بانک بیشتر روی مدل تصمیمگیری متمرکز شده و براساس تصمیمات مبتنی بر داده، صورت میپذیرد.
نئو بانک تمام دادهها را جمعآوری و سپس مورد بررسی و تحلیل قرار میدهید. به همین خاطر با الگوی نحوه رفتار مشتریان خود آشنا میشود و طبق آن نتایج را پیشبینی مینماید.
تفاوت نئو بانک با بانکهای سنتی
در ادامه به تفاوت نئوبانک با بانک های سنتی می پردازیم، با ما همراه باشید:
- به طور کلی بانکهای از یک بستر خدمات برخوردار هستند و شعبات خدمات بانکی آنها به صورت فیزیکی است، اما نئو بانکها در واقع برنامههای موبایل و دیجیتالی به شمار میروند و که ماهیت غیر فیزیکی دارند.
- یک بانک سنتی هزینههای جانبی نظیر نگهداری از ساختمان، برق و مواردی مشابه را دارد و به همین جهت از مشتریان به صورت خدماتی مثل صورت حساب بانکی دریافت مینماید، ولی در نئو بانک این موارد وجود ندارند.
- در بانکهای سنتی مجوز کامل بانکی در معنای اجازه انجام فعالیت است، ولی در برخی از موارد نئو بانکها با مجوزهای جزئی یا کامل مشغول به کار هستند.
- برای عموم فرآیندهای بانکی نظیر تایید یا افتتاح حساب در بانکهای سنتی نسبت به نئو بانکها مدت زمان بیشتری را لازم است، چراکه به شکل دستی صورت میپذیرد. ولی در نئو بانکها خدمات به صورت اتوماتیک و با سرعت بیشتری ارائه میشود.
- بانکهای سنتی جهت پشتیبانی مشتریان به اشخاص و تلفن متکی هستند، اما نئو بانکها جهت پشتیبانی از بات و هوش مصنوعی بهره میبرند.
تفاوت بانکداری دیجیتال و نئوبانک چیست؟
برخی از افراد مفهوم نئو بانک را با مفهوم بانک دیجیتال به اشتباه یکی میدانند. در واقع بانکداری دیجیتال از خدمات بانکهای سنتی محسوب میشود. به عنوان مثال بانک ملت با توجه به تعداد شبعههای حضوری در کشور، خدمات بانکداری دیجیتال را هم ایجاد نموده و آن را به واسطه سایت یا اپلیکیشن موبایل به مخاطبان ارائه مینماید. اما نئو بانک به طور کامل مستقل از بانک عمل مینماید و از شعبه حضوری برخوردار نیست.
نحوه تامین درآمد نئوبانک
به طور کلی درآمد نئو بانک به واسطه سه مورد زیر تامین میگردید:
- کارمزد از تراکنشها: بیشتر نئو بانکها جهت انتقالهای بانکی، برداشت از خودپرداز یا انتقال وجه کارمزد دریافت مینمایند. به عنوان مثال بنا بر ادعای نئوبانک وارو (Varo) 98 درصد درآمد خودش از کارمزدها تامین مینماید. البته مدل درآمدی هر نئو بانک شاید با دیگری متفاوت باشد، بنابراین کارمزدها متغیر خواهد بود.
- خریداری اشتراک: در بین نئوبانکها برخی از آنها مانند چایم (Chime) و رولوت (Revolut)، خدمات پرمیوم و ممتازشان را به ازای هزینه اشتراک ماهانه ارائه میدهند.
- استفاده از بهره وام و سودهای سپرده: برخی از نئو بانکها خدماتی نظیر وام، سپرده و کارتهای اعتباری ارائه مینمایند و به واسطه بهره دریافتی از خدمات، درآمد کلی خود را تامین مینمایند.
نئو بانک در ایران
در اواخر دهه 90 شمسی، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی تاکید بر بهرهمندی از بانکداری هوش مصنوعی را وعده داد. البته فعالیت نئو بانک در کشور ایران هنوز هم محدود بوده و تدابیر امنیتی بسیاری در فرایند صدور مجوز و نظارت بر فعالیتها این بانکها اعمال شده تا از خسارت مالی به مردم جلوگیری شود. از نئوبانکهای معتبر در ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بلوبانک
- فردا بانک
- تو بانک
- آبانک
- بانکینو
- ویپاد
- وی بانک
در واقع انتخاب بهترین نئوبانک های ایران، به هدف استفاده ما از یک نئو بانک بستگی خواهد داشت. ابتدا باید بدانیم که ما بیشتر به چه خدماتی نیاز داریم و کدام نئوبانک این خدمات را ارائه میدهد؟ در کل خدمات رایج و معمول بانکی، توسط بیشتر نئو بانکها ارائه میگردد. اما باید توجه داشت که انواع تسهیلات، سفته الکترونیک، ارائه وام و خدمات مالی پیشرفته دیگر، هنوز برای برخی از نئو بانکها موجود نیست.
علاوه بر موارد مذکور نرخ کارمزد دریافتی نیز، نکتهای بسیار حائز اهمیتی است. در واقع قبل از انتخاب ما باید نرخ کارمزد نئو بانک را با میزان تراکنشهای خودمان قیاس نماییم. چنانچه حجم تراکنشهای بالایی داریم، امنترین گزینهها را با نرخ کارمزد پایینتر انتخاب نماییم.
مزایای نئو بانک برای کسب و کارهای آنلاین چیست؟
در واقع پرسش مذکور شاید برای صاحبان انواع کسبوکارهای آنلاین پیش آمده باشد. در پاسخ باید چنین اذعان نماییم که نئو بانکها با توجه به خدمات جامعی که ارائه مینمایند برای عموم افراد کاربردی هستند و همه روزه گرایش به استفاده از این خدمات نوین بانکی بیشتر میشود. اما با توجه به اینکه نئوباک هنوز بسیاری از خدمات بانکی را ارائه نمیدهد، برای هر کسبوکار آنلاین توصیه نمیشود. اما ما میتوانیم کسبوکارها خود را بین هر دو بانک تقسیم نماییم. زیرا داشتن حسابهای مجزا در بانک سنتی و نئوبانک میتواند ما را از بهترین مزیتهای هر دو بانک برخوردار سازد.
چنانچه شما کسب و کار آنلاین دارید، میتوانید به واسطه پرداخت یار نوین پال، جهت راهاندازی درگاه پرداخت برای سایت فروشگاه آنلاین خود اقدام نمایید. نوینپال پرداخت یار رسمی بانک مرکزی است که تمامی نیازهای پرداختی شما را برطرف مینماید. برای استفاده درگاه پرداخت، آشنایی با انواع خدمات یا دریافت مشاوره، شما میتوانید به سایت پرداخت یار نوین پال مراجعه نمایید.
کلام آخر
امروزه به واسطه پیشرفت در حوزه تکنولوژی، نئو بانکها در پاسخ به نیازهای امور خدمات مالی بسیار گسترش یافته و خدمات مختلفی را به کاربران خود ارائه میدهند. کارشناسان اقتصادی معتقدند که در آیندهای نه چندان دور نئو بانکها، جایگزین بانکهای سنتی خواهند شد. در بلاگ نوین پال به معرفی و بررسی ماهیت نئوبانک و خدمات آن پرداختیم.
امیدواریم مقاله نئو بانک چیست؟و چه مزیتی در کسب و کار های آنلاین دارد؟ برای شما مخاطبان محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در زمین استفاده از نئو بانک با ما در نوین پال به اشتراک بگذارید.
نوین پال
سوالات متداول
نئو بانک چیست؟
نئوبانک، بانکی است که تمام خدمات خود را به صورت آنلاین و از طریق اپلیکیشن ارائه میدهد. بدون شعبه فیزیکی است و معمولا خدمات متنوعی مانند پرداخت، سرمایهگذاری و وام را ارائه میدهد.
بهترین نئو بانک برای وام کدام است؟
انتخاب بهترین نئوبانک برای وام به عوامل مختلفی مثل نرخ بهره، میزان وام، شرایط بازپرداخت و خدمات جانبی بستگی دارد. بهتر است قبل از انتخاب، چندین نئو بانک را مقایسه کنید و شرایط هر کدام را به دقت مطالعه کنید. همچنین میتوانید نظرات کاربران را در این زمینه بررسی کنید.
چه افرادی سراغ نئوبانک می روند؟
به طور کلی، هر کسی که به دنبال خدمات بانکی مدرن، سریع و بدون دردسر است، میتواند از نئوبانکها استفاده کند.
دانش آموخته هنر-گرافیک و فیلمنامه نویس هستم، بیش از 12 سال در حوزه تولید محتوا و کپی رایتنیگ با رعایت اصول سئو مشغول به فعالیت هستم. عاشق تغییر هستم و همیشه به دنبال یافتن راهها و استفاده از تکنولوژیهای جدید هستم. علاقمند به نویسندگی و تولید محتوا در زمینه فرهنگ و هنر به خصوص سینما و در اوقات فراغت هم مشغول یادگیری و تحقیق روی هوش مصنوعی و نحوه استفاده بهینه از آن برای تولید محتوا و بررسی تاثیر آن هستم.