سود روز شمار بانکی

اکرم شفیعی 5 دقیقه زمان برای مطالعه
سود روز شمار بانکی

در واقع سود روز شمار بانکی سودی است، که بر اساس حداقل پول موجود در حساب در هر روز محاسبه می شود. این سود برای افرادی که سپرده کوتاه مدت روز شمار دارند؛ واریز می شوند. نرخ سود روز شمار وابسته به بانکی است، که در آن نسبت به افتتاح حساب اقدام کرده اید. مالکان فروشگاه های اینترنتی با اتصال درگاه پرداخت به یکی از بانک های خصوصی و دولتی می توانند از این سود بهره مند شوند. نرخ این سود بر اساس یک فرمول خاص محاسبه می شود.

در واقع مبنای تعیین نرخ سود، حداقل مانده حساب در یک روز است. سود نهایی بر اساس قوانین اعلام شده توسط بانک مرکزی تعیین می شود. سود روز شمار با سود ماه شمار تفاوت بسیار زیادی دارد. نرخ سود ماه شمار بر اساس حداقل موجودی در یک ماه گذشته تعیین می شود. فرمول سود روز شمار توسط بانک مرکزی مشخص شده است و بانک های دولتی و خصوصی نمی توانند آن را شخصی سازی کنند. تمامی بانک های کشور مستلزم پیروی از این قانون هستند؛ در غیر این صورت مطابق قانون با فرد متخلف برخورد خواهد شد.

بالاترین نرخ سود بانکی روز شمار

نرخ دقیق سود روز شمار بانکی بر اساس بخشنامه های جدید بانک مرکزی تعیین می شود. آخرین بخشنامه ها توسط شورای اعتبار و پول تعیین شده است. در حال حاضر بیشترین سود روز شمار بانکی ۲۲.۵ درصد اعلام شده است. برای افرادی که به صورت مرتب پول خود را برداشت می کنند؛ سود سپرده کوتاه مدت روز شمار بهترین گزینه به شمار می آید. نرخ سود بانکی روز شمار در بانک های دولتی به مراتب بیشتر است.

اگر قصد برداشت وجه مداوم و روزانه از حساب خود را دارید؛ حساب خود را در قالب سپرده کوتاه مدت روز شمار افتتاح کنید.

تحت چنین شرایطی مبلغ قابل توجهی به عنوان سود روزانه دریافت خواهید کرد. در حال حاضر فقط تعداد محدودی از بانک های دولتی و خصوصی سود روز شمار را برای سپرده های کوتاه مدت در نظر گرفته اند. پس از اجرای این طرح بانک ها موفق به جذب سرمایه بیشتری شدند. همچنین تزریق سرمایه ریالی تا حدودی تورم موجود در کشور را کاهش داد. به واسطه سود سپرده کوتاه مدت بدون محدودیت به موجودی ریالی خود دسترسی خواهید داشت. دریافت سود با استفاده از سرمایه گذاری کوتاه مدت به فعالان تجاری کمک می کند، تا از بحران های مالی عبور کنند.

چه بانک هایی سود روز شمار می دهند؟

سود روز شمار بانکی فقط توسط تعداد مشخصی از بانک های خصوصی، دولتی و موسسات بانکی ارائه می شود. با کمی بررسی متوجه خواهید شد، که بانک های خصوصی نرخ سود بیشتری را در نظر گرفته اند. هدف از اجرای این سیاست جذب سرمایه بیشتر در بانک های دولتی می باشد. بانک خصوصی این امکان را فراهم کرده اند، که در کنار برداشت های مکرر روزانه سود قابل توجهی را نیز دریافت کنید. سود روز شمار بانک های دولتی تا حداکثر ۱۰ درصد است. در صورتی که نرخ این سود در بانک های خصوصی به مراتب بیشتر است.

سود نهایی بر اساس فرمولی که توسط بانک مرکزی ارائه شده است؛ تعیین خواهد شد. در ادامه بانک هایی بیشترین میزان از سود بانکی را برای سپرده های کوتاه مدت در نظر گرفته اند، را معرفی خواهیم کرد:

بانک پارسیان:

سود بانکی روز شمار در این بانک بین ۱۰ الی ۲۰ درصد است. درصد دقیق سود مشروط به میزان سپرده و مدت زمان آن می باشد.

بانک سامان:

این بانک خصوصی ۲۰ درصد سود روز شمار بانکی را برای دارندگان سپرده کوتاه مدت در نظر گرفته است. بانک سامان در ازای اعطای این سود ۱۰ درصد از مبلغ کل حساب را بلوکه خواهد کرد.

بانک کارآفرین:

این بانک خصوصی ۲۰ درصد سود روز شمار بدون قید و شرط روز شمار را در نظر گرفته است. بانک کارآفرین شرط پرداخت وام به سپرده های کلان را برای دریافت سود روز شمار در نظر گرفته است.

بانک اقتصادی نوین:

این بانک خصوصی ایرانی نیز ۲۰ درصد سود روز شمار را برای سپرده های کوتاه مدت در نر گرفته است. همچنین برای دریافت این سود، کل حساب سپرده تا ۲ ماه بلوکه خواهد شد.

بانک آینده:

در بین بانک های خصوصی که سود روز شمار اعطا می کنند؛ بانک آینده شرایط آسان تری را برای اعطای سود در نظر گرفته است. نرخ سود روز شمار بانکی در بانک آینده ۱۹ درصد می باشد و بدون قید و شرط دارندگان حساب این سود را دریافت خواهند کرد.

بانک شهر:

این بانک خصوصی سود روز شماری بانکی ۲۲ درصدی را در نظر گرفته است. برای دریافت این سود باید نسبت به افتتاح حساب در صندوق آرمان شهر اقدام نمایید.

بانک پاسارگاد:

سود بانکی روز شمار بانک پاسارگاد برای حساب های کوتاه مدت، ۱۹.۵ درصد است. طبق اعلامیه رسمی این بانک بدون قید و شرط این سود ویژه را اعطا می کند.

بانک مهر اقتصاد:

این بانک خصوصی برای سپرده کوتاه مدت بانکی ۱۹ درصد سود در نظر گرفته است. بانک مهر اقتصاد بدون قید و شرط این سود را برای دارندگان حساب کوتاه مدت اعطا می کند.

موسسه ثامن:

این موسسه مالی نیز برای مشتریان خود سود روز شمار ۲۰ درصدی را در نظر گرفته است. موسسه ثامن هنوز اطلاعات جدیدی در خصوص نحوه دریافت این سود اعلام نکرده است.

در حال حاضر بانک های دولتی نرخ سود ۱۰ درصد را برای سپرده های کوتاه مدت روز شمار در نظر گرفته اند. نرخ این سود در بانک های خصوصی و موسسات مالی به مراتب بیشتر است.

جمع بندی

بانک های دولتی و خصوصی در سطح کشور سود روز شمار بانکی را به مشتریانی که سپرده کوتاه مدت دارند؛ اعطا می کنند. نرخ سود روز شمار بانکی بر اساس فرمول کلی که توسط بانک مرکزی اعلام شده است؛ تعیین می شود. به طور کلی نرخ این سود روز شمار در بانک های خصوصی بیشتر از بانک های دولتی می باشد. بانک های دولتی بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی که در سال ۱۴۰۱ اعلام شده است؛ سود ۱۰ درصدی به دارندگان سپرده کوتاه مدت اعطا می کنند.

برخی از بانک های خصوصی سودهای بیش از ۲۰ درصدی را نیز برای مشتریان خود در نظر گرفته اند.

نوین پال

دیدگاهتان را بنویسید