رصد شدن حساب های بانکی

اکرم شفیعی 5 دقیقه زمان برای مطالعه
رصد شدن حساب های بانکی

یکی از موضوعات بسیار داغ ماه های گذشته، خبر رصد شدن حساب های بانکی می باشد. این خبر در فضای مجازی و رسانه های خبری حواشی بسیار زیادی را در پی داشت. بر اساس جدیدترین داده های خبری سازمان امور مالیاتی کشور بر اساس مواد ۱۶۹ قانون برنامه هفتم برای مبارزه با فرارهای مالیاتی، پولشویی و حتی اختلاس چنین قانونی را وضع کرده است. در واقع بر اساس این قانون سازمان امور مالیاتی به ریز و درشت داده های بانکی دسترسی پیدا خواهد کرد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد، که این مسئله کاملا مطابق با عرف اقتصادی جهانی است. وی اشاره کرد، که حساسیت های بی جا و نگرانی فعالان اقتصادی کاملا بی مورد می باشد. در واقع این قانون مسیر دسترسی به اطلاعات بانکی را برای سازمان امور مالیاتی کشور بسیار راحت و آسان‌تر کرده است. عدم اجرای این قانون می‌توانست در سال‌های آینده به ضرر کشورمان تمام شود.

خبر حاشیه ساز رصد شدن حساب‌ های بانکی

رصد شدن حساب های بانکی با هدف جلوگیری از فرارهای مالیاتی و پولشویی اجرا خواهد شد. این خبر در شبکه‌های اجتماعی نیز بیش از میلیون‌ها بار وایرال شده است و توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرده است. یکی از اهداف اصلی دولت از بررسی حساب‌های بانکی شناسایی افرادی است، که درآمد بیشتری دارند. در مرحله اول پس از رصد حساب‌ های بانکی افرادی غیر نیازمند از لیست یارانه بگیران حذف خواهند شد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور اشاره کرد، فرارهای مالیاتی آسیب های جبران ناپذیری را به اقتصاد کشور وارد می کنند. برای مقابله با این بحران دولت تصمیم گرفته است، که از سال جاری تمامی حساب های بانکی را به شیوه ای متفاوت رصد کند. هدف از این قانون شفافیت فعالیت های اقتصادی و استقرار نظام یکپارچه مالیاتی می باشد.

رصد حساب بانکی

بر اساس این قانون حساب های بانکی به شیوه ای متفاوت مورد بررسی قرار خواهند گرفت. بر اساس این قانون جمع گردش سالانه (دوره مالی) نقل و انتقال سهام و سایر اوراق‌ بهادار، جمع گردش و مانده سالانه (دوره مالی) انواع حساب های بانکی، جمع گردش و مانده سالانه (دوره مالی) انواع سپرده‌ها و سود آن‌ ها، تسهیلات بانکی اعم از ارزی و ریالی در قالب کلیه عقود و همچنین کلیه تعهدات اعم از گشایش» مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

 

ماجرای رصد شدن حساب های بانکی از زبان سازمان امور مالیاتی کشور

خبر رصد شدن حساب های بانکی تیتر اول هر رسانه ای می‌ باشد. این قانون با هدف شفاف سازی حساب های بانکی اجرا شده است. دولت پزشکیان اعلام کرده است، که برای شفاف سازی امور مالیاتی باید حساب های بانکی رصد شوند. به دستور رئیس جمهور همه حساب های بانکی از نیمه سال دوم سال ۱۴۰۳ به صورت دقیق بررسی خواهند شد. دریافت مالیات در سال جدید بیشتر بر اساس داده های مالی خواهد بود.

این قانون از دیدگاه کارشناسان حوزه اقتصاد به اجرای عدالت در حوزه دریافت مالیات کمک شایانی خواهد کرد. همچنین تراکنش های بانکی غیر یکپارچه و غیر برخط نیز بر اساس این قانون مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

همتی وزیر اقتصاد نیز اعلام کرده که مردم عادی به هیچ عنوان نگران نباشند؛ زیرا هدف اصلی دولت شناسایی دانه درشت های اقتصادی در ایران است. گروهی از مردم ادعا می‌ کنند، که سرکشی در حساب مردم کار درستی نیست. در صورتی که هدف از اجرای این قانون سرکشی نیست؛ بلکه هدف نهایی دولت شناسایی افراد خاص از بین مردم عادی است.

آغاز رصد تراکنش های بانکی مشکوک

قانون رصد شدن حساب های بانکی از مهر ۱۴۰۳ اجرا می شود. هدف از اجرای این قانون شناسایی اشخاص حقیقی و حقوقی فاقد شغل است، که درآمد بسیار بالایی دارند. در واقع این افراد باید در خصوص منبع درآمد خود به سازمان امور مالیاتی کشور توضیحاتی ارائه دهند، تا محل کسب درآمد شفاف سازی شود. رصد شدن تراکنش های بانکی به شناسایی چنین افرادی کمک شایانی خواهد کرد.

معمولا دانه درشت های اقتصادی از حساب چنین افرادی سوء استفاده می کنند. دولت پزشکیان با اجرای این قانون توانسته تا این لحظه بیش از صدها نفر با چنین شرایطی را شناسایی کرد. وزیر اقتصاد اشاره کرد، که این قانون به معنای دخالت در حساب های بانکی شخصی نیست. وی اشاره کرد، که اطلاعات مربوط به حساب های بانکی اشخاص به صورت محفوظ نزد دولت حفظ خواهد شد. در واقع هیچ نهادی این اطلاعات را منتشر نخواهد کرد.

هدف از تبادل اطلاعات در بین دستگاه های اجرایی شناسایی و رسیدگی بهتر به امورات مالیاتی می باشد. این قانون راهی امن برای مقابله با پولشویی های سنگینی است، که موجب آسیب جدی به اقتصاد کشور می شوند.

آیا آماده‌اید تا فروش آنلاین‌تان را به شدت افزایش دهید؟ با درگاه پرداخت امن نوین پال فروش خود را با کارمزد کم افزایش دهید. همین حالا درگاه خود را فعال کرده و از افزایش درآمد لذت ببرید.

کال تو اکشن نوین پال

جمع بندی

ماجرای رصد شدن حساب های بانکی توجه مردم عادی را بسیار جلب کرده است. این قانون از مهر سال ۱۴۰۳ به صورت جدی اجرا می شود. هدف از اجرای قانون رصد شدن حساب های بانکی جلوگیری از فرارهای مالیاتی، پولشویی، اختلاس و… می باشد. متاسفانه فرارهای مالیاتی آسیب های جبران ناپذیری به اقتصاد کشور وارد می کنند. هدف از اجرای این قانون سرکشی به حساب های شخصی نیست. بلکه دولت قصد شناسایی اشخاص حقیقی فاقد شغل با تراکنش مالی بسیار بالا را دارد.

در این قانون جمع گردش سالانه (دوره مالی) نقل و انتقال سهام و سایر اوراق‌ بهادار، جمع گردش و مانده سالانه (دوره مالی) انواع حساب های بانکی، جمع گردش و مانده سالانه (دوره مالی)، تراکنش‌ های مربوط به درگاه پرداخت، انواع سپرده‌ ها و سود آن‌ ها، تسهیلات بانکی اعم از ارزی و ریالی در قالب کلیه عقود و همچنین کلیه تعهدات اعم از گشایش» مورد بررسی قرار می گیرد.

نوین پال

سوالات متداول

۱.چرا قانون رصد شدن حساب های بانکی به نفع مردم است؟

این قانون با هدف شناسایی اشخاص حقیقی با درآمد بالا و فاقد شغل اجرا شده است. قانون رصد شدن حساب های بانکی نقش کلیدی در جلوگیری از فرارهای مالیاتی، پولشویی و… داشته است.

۲.قانون رصد شدن حساب های بانکی توسط چه کسی اجرا شده است؟

این قانون در سال ۱۴۰۳ به دستور رئیس جمهور آقای پزشکیان اجرا شد.

۳. آیا رصد شدن حساب های بانکی برای افراد عادی مشکل ساز می شود‌؟

خیر- در واقع هدف نهایی دولت از بررسی حساب های بانکی شناسایی دانه درشت های اقتصادی است. همچنین تمامی اطلاعات بانکی مردم به صورت محرمانه توسط دولت حفظ خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید