تفاوت انتقال وجه در پایا، ساتنا و پل چیست؟

مرجان هاشمی 6 دقیقه زمان برای مطالعه
تفاوت انتقال وجه در پایا، ساتنا و پل چیست

برای انتقال وجه روش‌های مختلفی مانند سامانه پایا، ساتنا و پل در دسترس است. این سامانه‌ها‌ هر کدام برای تراکنش‌های مالی مختلف طراحی شده‌اند و از نظر کارمزد، زمان واریز پول و سقف انتقال با یکدیگر متفاوت هستند. اما تفاوت این روش‌ها در چیست؟ شما برای انجام تراکنش‌های مالی خود نیاز دارید که با هر سه این روش‌های انتقال پول آشنا باشید. به همین منظور ما در این مقاله از بلاگ نوین پال به بررسی تفاوت این سه روش انتقال وجه می‌پردازیم و شما را با آن‌ها آشنا می‌کنیم.

بررسی فرق بین انتقال وجه در پایا، ساتنا و پل

ساتنا، پایا و پل هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و به هیچ عنوان یکی نیستند. اصلی‌ترین هدف این سامانه‌ها تسهیل انتقال وجه، افزایش امنیت تراکنش‌ها و کاهش کارمزد انتقال است. شما تنها زمانی تفاوت این سه روش انتقال پول را متوجه خواهید شد که به طور کامل با آن‌ها آشنا باشید. ما ابتدا هر کدام از این روش‌ها را معرفی و نکات مثبت و منفی آن را به شما یادآوری می‌کنیم. در نهایت هم در قالب یک جدول ساتنا، پایا و پل را با هم مقایسه می‌کنیم.

انتقال وجه

سامانه ساتنا، سریع و بدون محدودیت ریالی

ساتنا (سامانه الکترونیکی تسویه ناخالص آنی) از سال ۱۳۸۵ در سیستم بانکی کشور به ‌کار گرفته شده است. این سامانه در اصل به منظور جایگزینی امن و مطمئن برای چک‌های رمزدار بین‌بانکی راه‌اندازی شد. این روش انتقال وجه به دلیل آنی بودن و تسویه سریع محبوب‌ترین روش برای انتقال وجوه با مبالغ بالا است. از ویژگی‌های ساتنا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساتنا برای مبالغ بالاتر از 50 میلیون تومان طراحی شده است. سقف انتقال وجه با روش ساتنا 200 میلیون تومان است. این سقف انتقال برای مبارزه با پولشویی توسط بانک مرکزی اعمال شده است. با ارائه سند معتبر مانند قولنامه خرید ماشین یا ملک شما می‌توانید از شعب بانک بدون محدودیت وجوه خود را منتقل کنید.
  • تسویه تراکنش‌های ساتنا به‌صورت آنی و طی حداکثر ۳۰ دقیقه انجام می‌شود. اما یک مشکل وجود دارد و آن‌ها فعال بودن سامانه ساتنا در ساعت‌های کاری بانک‌ها است.
  • کاربران می‌توانند از طریق مراجعه حضوری به شعب بانک یا از طریق بانکداری اینترنتی به سامانه ساتنا دسترسی داشته باشند.
  • کارمزد تراکنش‌های ساتنا به ‌صورت 0.02 درصد مبلغ تا سقف ۲۵ هزار تومان محاسبه می‌شود. این بدان معناست که حتی برای مبالغ بسیار بالا، کارمزد ساتنا از ۲۵ هزار تومان تجاوز نمی‌کند. همین کارمزد معقول سبب شده است تا این روش برای انتقال‌های بزرگ بسیار مناسب و منطقی به نظر برسد.

سامانه پایا

سامانه پایا، محدودیت انتقال 100 میلیون تومانی در روز

پایا مخفف سامانه پایاپای الکترونیک است. این سامانه انتقال وجه به صورت غیر آنی عمل می‌کند و امکان انجام تراکنش‌های بزرگ تا 100 میلیون تومان را به کاربران می‌دهد. البته شما با مراجعه به شعب بانک می‌توانید تا سقف 200 میلیون تومان نیز به حساب شخص دیگری پول پایا کنید. این سامانه از لحاظ ماهیت و عملکرد در دسته انتقالات دوره‌ای و جمعی قرار می‌گیرد و از چهار چرخه زمانی مختلف برای پردازش تراکنش‌ها استفاده می‌کند.

زمان انتقال پول از طریق سامانه پایا
چرخه زمان چرخه زمان تسویه حساب
چرخه اول از ساعت 18:45 تا 3:45 4 تا 6
چرخه دوم از ساعت 3:45 تا 9:45 10:15 تا 10:45
چرخه سوم از ساعت 9:45 تا 12:45 13:15 تا 13:45
چرخه چهارم از ساعت 12:45 تا 18:45 19:15 تا 19:45

از مهم‌ترین ویژگی‌های انتقال وجه به روش پایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخلاف ساتنا که محدودیت سقف ندارد (با ارائه قولنامه یا سند معتبر)، پایا تنها تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان قابل استفاده است. شما هر مبلغی را تا 100 میلیون تومان می‌توانید از این روش منتقل کنید.
  • سامانه پایا به صورت 24/7 کار می‌کند. این موضوع به این معنی است که شما در ساعات غیر کاری و روزهای تعطیل بانک هم می‌توانید با این روش وجوه خود را منتقل کنید. در روزهای تعطیل مبادلات بانکی در ساعت 13:45 دقیقه انجام خواهد شد.
  • کارمزد انتقال پول به روش پایا 0.01 درصد از مبلغ تا سقف 2500 تومان است. این یعنی نهایت کارمزدی که شما برای انتقال وجه با این سامانه پرداخت خواهید کرد، 2500 تومان است. برای مثال اگر شما 12 میلیون تومان به روش پایا منتقل کنید، کارمزد آن 1200 تومان خواهد شد. این در حالی است که پایا کردن 100 میلیون تومان کارمزدش 2500 تومان است.

سامانه پل

سامانه پل برای انتقال‌های کوچک کمتر از 15 میلیون

سامانه پل که از سال ۱۴۰۰ به‌ عنوان یک سامانه سریع و لحظه‌ای برای انتقال مبالغ کمتر از ۱۵ میلیون تومان طراحی شد. این سامانه از شماره شبا برای انتقال وجه استفاده می‌کند و امنیت آن نسبت به روش کارت به کارت بیشتر خواهد بود. پل برای تراکنش‌های محدود و روزمره کاربران یک گزینه‌ عالی و فوق‌العاده به شمار می‌رود. مهم‌ترین ویژگی‌های این سامانه عبارتند از:

  • سامانه پل به صورت 24/7 فعال است و شما می‌توانید هر لحظه از آن برای انتقال وجه استفاده کنید.
  • کارمزد انتقال پول با روش پل برابر با 0.02 درصد از مبلغ کل تراکنش است. البته این مورد را در نظر بگیرید که سامانه پل حداقل کارمزدی برابر با 500 تومان دارد. برای مثال اگر بخواهید 100 هزار تومان هم منتقل کنید، شما باید 500 تومان کارمزد بدهید.
  • از آنجایی که سقف انتقال وجه در این روش 15 میلیون تومان است. با یک حساب سرانگشتی می‌توان فهمید که سقف کارمزد در این روش 3000 هزار تومان است. این کارمزد نزدیک به 1500 تومان کمتر از کارت به کارت کردن است.

مقایسه کلی سه روش انتقال پول پایا، ساتنا و پل

اکنون که با این سه روش انتقال وجه آشنا شدید، نوبت به بررسی تفاوت‌های آن‌هاست. ما برای درک بهتر شما به این تفاوت‌ها در قالب یک جدول اشاره کرده‌ایم.

تفاوت انتقال وجه در پایا، ساتنا و پل
ویژگی ساتنا پایا پل
سقف انتقال وجه 200 میلیون تومان 100 میلیون تومان 15 میلیون تومان
کارمزد 0.02 مبلغ تراکنش (سقف کارمزد 25000 تومان) 0.01 مبلغ تراکنش (سقف کارمزد 2500 تومان) 0.02 مبلغ تراکنش (سقف کارمزد 3000 تومان)
نوع انتقال وجه از طریق شبا از طریق شبا از طریق شبا
امنیت انجام تراکنش بالا بالا بالا
حداقل مقدار انتقال وجه 50 میلیون تومان ندارد ندارد
زمان واریز وجه آنی (در ساعات کاری) چرخه‌ای آنی

سخن پایانی

شناخت و استفاده درست از سامانه‌های بانکی نظیر ساتنا، پایا و پل می‌تواند به تسهیل و بهینه‌سازی امور مالی شما کمک زیادی کند. همان‌طور که مشاهده کردید، هر کدام از این روش‌های انتقال وجه ویژگی‌های مثبت و محدودیت‌های خود را دارند. اینکه کدام روش بهتر است به نیازهای شما بستگی دارد. انتخاب آگاهانه از میان این گزینه‌ها باعث می‌شود تا کاربران بتوانند با کمترین هزینه و زمان، تراکنش‌های خود را مدیریت و از مزایای هر یک به بهترین شکل بهره ببرند.

برای مثال اگر می‌خواهید 30 میلیون تومان منتقل کنید، روش پایا بهترین و کم هزینه‌ترین روش برای شماست. البته شما می‌توانید 30 میلیون تومان را با دو تراکنش از طریق پل انجام دهید اما روش کارمزد بیشتری نسبت به پایا خواهد داشت.

نوین پال

سوالات متداول

1.‌ انتقال وجه از طریق سامانه پل چقدر طول می‌کشد؟

انتقال وجه با این روش به صورت آنی و در لحظه انجام می‌شود.

2.‌ تفاوت بین کارت به کارت و پل چیست؟

در روش پل شما از شماره شبا برای انتقال پول استفاده می‌کنید و سقف تراکنش هم 15 میلیون تومان است. در روش کارت به کارت سقف تراکنش 10 میلیون است و شما از شماره کارت برای انتقال وجه استفاده می‌کنید. پل کارمزد کمتر و امنیتی به مراتب بالاتر از روش کارت به کارت برای انتقال وجه دارد.

3.‌ حداکثر وجه قابل انتقال در سه روش ساتنا، پایا و پل چقدر است؟

به ترتیب حداکثر وجهی که شما با روش ساتنا، پایا و پل می‌توانید انتقال دهید برابر است با 200، 100 و 15 میلیون تومان.

4.‌ کارمزد کدام روش انتقال وجه کمتر است؟

پایا نسبت به دو روش ساتنا و پل کارمزد کمتری دارد. اگر تعداد تراکنش‌های شما در طول روز زیاد است به شما توصیه می‌کنیم که از این روش برای انتقال وجه استفاده کنید. این کار میزان کارمزد تراکنش‌های شما را به حداقل می‌رساند.

دیدگاهتان را بنویسید